ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε ή ΤΟΚΟΦΕΡΟΛΗ

 Γιατί είναι απαραίτητη;

  • Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων
  • Προστατευτική δράση κατά της αθηρωμάτωσης
  • Εξισορρόπηση της χοληστερόλης
  • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, πρόληψη εμφραγμάτων
  • Ενισχύει τη μνήμη στους ηλικιωμένους
  • Βοηθά την αποθήκευση βιταμίνης Α
  • Αντιγήρανση και επανόρθωση του δέρματος

Σε ποια τρόφιμα περιέχεται;

  • Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) και σπόρια
  • Ελαιόλαδο, ταχίνι και σησαμέλαιο
  • Βρώμη, σίκαλη, ολικής άλεσης σιτάρι και καστανό ρύζι.
  • Σπανάκι, σπαράγγια, αβοκάντο, αρακάς, ρεβίθια, καρότα, ντομάτες, γλυκοπατάτες, μπανάνες, μούρα, ακτινίδια
  • Βούτυρο, σολομός, μοσχαρίσιο κρέας, κρόκος αυγού

Αποφύγετε τη λήψη συμπληρωμάτων. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή, αποθηκεύεται στο σώμα μας όταν τη λαμβάνουμε σε περίσσεια. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη ή καθημερινή της πρόσληψη.

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα smoothie πλούσιο σε βιταμίνη Ε:

Στο μπλέντερ αναμίξτε για 20’ σπανάκι, μούρα ή βατόμουρα, αβοκάντο, αχλάδι, ηλιόσπορους και νερό.