Σέσκουλο

Γνωρίζατε ότι…
Το σέσκουλο συγγενεύει με το παντζάρι, γι’ αυτό και μοιάζουν τόσο πολύ τα φύλλα τους;
Ότι υπάρχει πράσινο, κόκκινο και κίτρινο;
Ότι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και Κ, καθώς και καλή πηγή μαγνησίου, καλίου, σιδήρου και διαιτητικών ινών;
Ότι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, στην βελτίωση της πέψης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πτώση του πυρετού και στην καταπολέμηση φλεγμονών, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, στην αύξηση της αντοχής και στην ανάπτυξη των οστών, στην αποτοξίνωση του σώματος και στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου;
Ότι ένα φλυτζάνι βρασμένο σέσκουλο, περιέχει 3 φορές περισσότερη βιταμίνη Κ από την συνιστώμενη ημερήσια δόση (απαραίτητη για τα οστά και την πήξη του αίματος) και 44% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης Α (απαραίτητη για την όραση και το ανοσοποιητικό σύστημα), ενώ περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το σπανάκι, το οποίο μπορεί να υποκαταστήσει σε όσους ενοχλούνται από τη δυσάρεστη αίσθηση στα δόντια οφειλόμενη στο οξαλικό οξύ;
Ότι περιέχει μια τεράστια ποσότητα β-καροτίνης, η οποία επιδρά στην όραση και εμποδίζει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, του γλαυκώματος, της νυχτερινής μυωπίας και άλλων οφθαλμικών παθήσεων;
Ότι τρώγεται ωμό αλλά και μαγειρεμένο;
Ότι αντέχει μόνο 3 μέρες στο ψυγείο κι αν πλυθεί, πρέπει να μαγειρευτεί αμέσως, αλλιώς θα μαραθεί;