Με πλήρη επιστημονική κατάρτιση και με πείρα 27 ετών, έχω μάθει να δίνω σημασία και προσοχή σε κάθε περίπτωση. Ακούω τι έχετε να μου πείτε, συζητάμε μαζί και προτείνω λύσεις και μεθόδους υπέρβασης των διατροφικών προβλημάτων.

Αντιμετωπίζω υπεύθυνα, όχι μόνο περιπτώσεις απώλειας βάρους ή αύξησης βάρους, αλλά και περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων, όπως καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, αναιμία, νευρική βουλιμία και ανορεξία κλπ. Επίσης, παρέχω διατροφική αγωγή σε παιδιά και σε έφηβους, με στόχο τη βέλτιστη ανάπτυξή τους, καθώς και σε αθλητές με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους. Με ιδιαίτερη μέριμνα, διαμορφώνω προγράμματα για εγκύους και για θηλάζουσες.

Μαζί μου θα αισθανθείτε ότι έχετε έναν διατροφικό σύμβουλο, που σας προσέχει και που νοιάζεται. Το μόνο που ζητώ από τους ανθρώπους που με επισκέπτονται, είναι να μου εξηγήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια το πρόβλημα ή τον στόχο. Έπειτα από προσεκτική μελέτη, με λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού και με τις απαραίτητες ανθρωπομετρήσεις (μέτρηση σωματικού βάρους- ύψους- λίπους-μυικής μάζας- σωματικών υγρών και βασικού μεταβολισμού), θα συντάξω η ίδια (και όχι κάποια γραμματέας ή βοηθός) ισορροπημένα προγράμματα διατροφής.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, τόσο στις ατομικές ανάγκες (φυσική δραστηριότητα), όσο και στις διατροφικές προτιμήσεις και συνήθειες κάθε ασθενή ή ενδιαφερόμενου, και προσαρμόζοντάς τα στην καθημερινή του ζωή. Τα διατροφικά προγράμματα είναι αυστηρά εξατομικευμένα, και τα δημιουργώ, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική ζωή και τις επιμέρους ανάγκες, (επαγγελματικές και άλλες) καθενός, χωρίς αυτά να στερούν και να περιορίζουν όσους τα ακολουθούν. Δίαιτες-εξπρές, δίαιτες-σοκ για τον οργανισμό, δίαιτες χωρίς μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα δεν εφαρμόζονται. Μακριά από φαρμακολογία και συνταγογραφήσεις.

Σας καλώ σε μια τακτική, εβδομαδιαία προσωπική επαφή. Να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα κερδίσετε μαθαίνοντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, μαθαίνοντας τι, πώς και πόσο θα τρώτε, αλλά θα έχετε και ψυχολογική ενθάρρυνση.

Βαρβάρα Καραγιαννίδου