Κολοκυθάκι

To κολοκυθάκι περιέχει συστατικά που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επιδρούν ευεργετικά στην υγεία των ματιών.

Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος λόγω της περιεκτικότητάς του σε φολικό οξύ, βιταμίνες Β1, Β2, Β6, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες.

Η φλούδα του περιέχει καροτενοειδή που δρουν ευεργετικά στην υγεία των ματιών.

Στους σπόρους του περιέχονται ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Περιέχει μαγγάνιο και βιταμίνη C που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Για να διατηρήσει τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά καλό είναι να το βράσουμε στον ατμό ή για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε σαλάτες, σε σούπες βελουτέ, χορτόσουπες, πίτες, κλπ.