ΦΡΑΟΥΛΑ

Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει 150% της ημερήσιας ανάγκης μας σε βιταμίνη C, προστατεύοντας το σώμα από τη βλαπτική δράση των ελευθέρων ριζών. Η βιταμίνη C συμμετέχει στην παραγωγή κολαγόνου και στη μείωση των ρυτίδων.

Περιέχει φολικό οξύ, απαραίτητη βιταμίνη πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το κάλιο βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην καλή αιμάτωση του εγκεφάλου, άρα και στη διατήρηση της νοητικής λειτουργίας.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, ελαγικό οξύ), δρα ευεργετικά στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και των ματιών. Επίσης, προλαμβάνει την αρθρίτιδα, την καρκινογένεση και την πρόωρη γήρανση.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά την πέψη, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και την εμφάνιση εκκολπωμάτων στο έντερο.

Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης της φράουλας, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου.

Συνδυάζονται με γιαούρτι,  γάλα με δημητριακά ή βρόμη,  σαλάτες,  smoothies, φρουτοσαλάτες. Οι φρέσκες φράουλες είναι νόστιμες, παρέχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν στην απώλεια βάρους.