Σκόρδο

Εξαιρετική πηγή της βιταμίνης Β6. Καλή πηγή βιταμίνης C, σελήνιου και μαγγανίου.

Ο τεμαχισμός του σκόρδου ενεργοποιεί την αλλισίνη, που του προσδίδει το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση.

Το σκόρδο αποτρέπει την δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες και έτσι μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος. Επίσης, προκαλεί διάταση των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Εμφανίζει αντικαρκινική δράση, εμποδίζοντας τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμώντας βακτήρια, ιούς και μύκητες. Είναι φυσικό αντιβιοτικό.

Για να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία που αφήνει στην αναπνοή, μασήστε μαϊντανό!