ΑΣΒΕΣΤΙΟ

  • Αποτελεί το 1-2% του σωματικού βάρους.
  • Είναι απαραίτητο για:
  • Την υγεία των δοντιών και των οστών
  • Τη λειτουργία και σύσπαση των μυών (και της καρδιάς)
  • Τη ρύθμιση της πίεσης των αγγείων
  • Τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Την πήξη του αίματος
  • Τη λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών και τη διαίρεση των κυττάρων
  • Ρυθμίζει την απελευθέρωση των ορμονών
  • Σε ποιες τροφές βρίσκεται;
  • Γάλα, γιαούρτι, τυριά.
  • Σαρδέλες (με κόκαλο)
  • Φασόλια, σόγια και τόφου, φαγόπυρο
  • Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια) και σπόροι (σουσάμι, ηλιόσποροι)
  • Σκούρα πράσινα λαχανικά (λαχανίδες, μαϊντανός, μπρόκολο, σέσκουλα, ραδίκια, σέλινο).