Εγκυμοσύνη

Τι πρέπει να αποφεύγεις στην εγκυμοσύνη:

– Ωμό αυγό και ότι το περιέχει πχ. μαγιονέζα, παγωτό, μους.

– Μαλακά τυριά τύπου μπρι.

-Ωμό κρέας και ωμά ψάρια (σούσι, καπνιστό σολομό).

– Λιπαρά ψάρια όπως ξιφίας, τόνος, σκουμπρί (περιέχουν υδράργυρο).

– Συκώτι, λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α.

– Αλκοόλ.

-Καφές και μαύρο τσάι.

-Φιστίκια.

– Κάποια βότανα όπως μαϊντανός, άνηθος, δεντρολίβανο, αλόη, κανέλα, σαφράν, φασκόμηλο, μάραθος, φλισκούνι, λουίζα, κυπαρίσσι. Γενικά απέφευγε να καταναλώνεις ροφήματα βοτάνων.

Όταν ξεκινήσεις το συμπλήρωμα σιδήρου θα το παίρνεις τρώγοντας ένα πορτοκάλι ή φράουλες (ή κάποιο άλλο φρούτο) και θα αποφεύγεις να καταναλώσεις τροφές που περιέχουν ασβέστιο (τυρί-γάλα-γιαούρτι), καφέ, τσάι για 2 ώρες πριν και μετά. Έτσι ο σίδηρος θα απορροφηθεί καλύτερα.