Μπύρα

Γνωρίζατε ότι…
Στο Ιράν βρέθηκαν τα πρώτα ευρήματα παραγωγής μπύρας, που χρονολογούνται στο 3.500 π.Χ.;
Μοναχοί βελτίωσαν την παραγωγή και την ποιότητά της κατά τον Μεσαίωνα;
Παλιότερα παρασκευάζονταν κυρίως στο σπίτι;
Οι Τσέχοι καταναλώνουν την περισσότερη μπύρα στον κόσμο;
Δεν είναι η αιτία της «μπυροκοιλιάς»;
Λόγω των συστατικών της και της διαδικασίας της ζύμωσης, η μπύρα περιέχει πολλά μέταλλα και βιταμίνες όπως Β1, Β2, Β6 και Β7 (βιοτίνη);
Σύμφωνα με την τρέχουσα επιστημονική άποψη, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στη βελτίωση της συγκέντρωσης, συμμετέχουν στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και στον μεταβολισμό των τροφών και έχουν θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα και στην λειτουργία του νευρικού σύστηματος;
Έρευνες απέδειξαν ότι αυξάνει την HDL (καλή) χοληστερόλη, η οποία σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιααγγειακών παθήσεων και καλύτερη γνωστική λειτουργία και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μπύρας συσχετίστηκε αντιστρόφως ανάλογα με την εμφάνιση πέτρας στα νεφρά σε μεσήλικες άνδρες;
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, η μπύρα επιδρά θετικά στην πυκνότητα των οστών, λόγω των υψηλών επιπέδων πυριτίου, που επιτρέπει την εναπόθεση ασβεστίου και άλλων μετάλλων στα οστά και συμβάλλει στην αναγέννηση του ενδογενούς κολλαγόνου, στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και επιπλέον χαρίζει υγιή και λαμπερά μαλλιά;
Η αλκοολούχα μπύρα είναι ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες όταν χρησιμοποιείται με μέτρο (έως δυο ποτήρια ημερησίως);
Παρόλα αυτά, κάθε φορά που μια μη αλκοολούχα μπύρα αντικαθιστά την κανονική, είναι μια νίκη για την υγεία σας;