Ρίγανη

Γνωρίζατε ότι…

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η ρίγανη δημιουργήθηκε από την Αφροδίτη και ανακάλυψαν πρώτοι τις ευεργετικές της ιδιότητες, τις οποίες η σύγχρονη επιστήμη απλά επιβεβαίωσε;

Ο Ιπποκράτης, τη χρησιμοποίησε ως αντισηπτικό και ως επουλωτικό των τραυμάτων;

Στην αρχαιότητα έφτιαχναν στεφάνια από ρίγανη για τους νεόνυμφους και τη χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο στα δηλητήρια;

Εκτός από βόμβα ασβεστίου, η ρίγανη είναι επίσης υψηλή σε μαγνήσιο (270mg / 100g) και μαγγάνιο (5mg / 100g) και έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο (1260mg / 100g) και σε βιταμίνες C, E, Κ και Β6;

Η ρίγανη περιέχει καρβακρόλη και θυμόλη, δύο ουσίες υπεύθυνες για την αντιβακτηριδιακή, αντιοξειδωτική, αντισηπτική και αντιμυκητιακή δράση της;

Περιέχει 4 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα βατόμουρα, 12 φορές περισσότερα από τα πορτοκάλια και 42 φορές περισσότερα από τα μήλα;