Σπανάκι

Γνωρίζατε ότι…

Έρευνες απέδειξαν ότι τα θυλακοειδή (μέρος του κυτταρικού συστήματος που δίνει το σπανάκι το πράσινο του χρώμα) στο γεύμα, αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού;

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την υγεία, παρέχοντας βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α (υπό μορφή καροτενοειδών), μαγγάνιο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C;

Ότι περιέχει 5,36 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι (μαγειρεμένο), καθιστώντας το ένα από τα πιο πλούσια σε πρωτεΐνες λαχανικά;

Πολτοποιώντας το νωπό σπανάκι σε έναν αποχυμωτή απελευθερώνεται το β-καροτένιο που αποθηκεύεται στις μεμβράνες των κυττάρων, διευκολύνοντας έτσι το σώμα μας να το απορροφήσει και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες;