Πράσα
Γνωρίζατε ότι…
Ενώ τα πράσα ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, δεν καραμελώνουν όταν τα σοτάρουμε, γι’ αυτό και όταν παίρνουν χρώμα αρχίζουν να πικρίζουν;
Ο Αριστοτέλης πίστευε πως η πέρδικα οφείλει την καθαρή φωνή της στα πράσα, ενώ ο αυτοκράτορας Νέρωνας κατανάλωνε συχνά πράσα γιατί πίστευε ότι κάνουν τη φωνή του δυνατότερη;
Το πράσο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων και φλαβονοειδή, που προστατεύουν από αρκετές μορφές καρκίνου, όπως του εντέρου και του μαστού;
Ότι η ιδιότητά τους αυτή αποδίδεται κυρίως στην κερσετίνη, αλλά και σε άλλες ουσίες τους που αναστέλλουν τους καρκινικούς όγκους;
Συνδεθείτε μαζι μας