Σταφίδες

Γνωρίζατε ότι…

Οι σταφίδες ανακαλύφθηκαν τυχαία;
Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, οι πρώτες σταφίδες ανακαλύφθηκαν το 2000 π.Χ. όταν σταφύλια ξεχάστηκαν στον ήλιο και στέγνωσαν.
Τα αποξηραμένα σταφύλια αναφέρονται και στην Βίβλο στα χρόνια του Μωυσή.
Ο Δαβίδ έλαβε «εκατό συστάδες σταφίδες», κάποια στιγμή μεταξύ 1110–1070 π.Χ.
Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι στόλιζαν τους χώρους λατρείας και βράβευαν τους νικητές σε αθλητικές εκδηλώσεις με σταφίδες.
Είναι πλούσια πηγή σιδήρου, χρήσιμες για όσους έχουν έλλειψη σιδήρου ή αναιμία.
Όταν καταναλώνονται καθημερινά, μπορούν να καλύψουν την ημερήσια συνιστώμενη δόση.
Αυτό το μικροσκοπικό αποξηραμένο φρούτο είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου.
Η καθημερινή κατανάλωση σταφίδων με μέτρο, μπορεί να ενισχύσει την οστική πυκνότητα και να μειώσει τον κίνδυνο αρθρίτιδας και ουρικής αρθρίτιδας.
Είναι σημαντική η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, που ως γνωστό βοηθούν στην πέψη και στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.
Η μέτρια πρόσληψη σταφίδας μπορεί να ανακουφίσει από την δυσκοιλιότητα, να βοηθήσει την ομαλή και τακτική κίνηση του εντέρου ώστε να απομακρύνει τοξικές ουσίες από το σώμα.