ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε ή ΤΟΚΟΦΕΡΟΛΗ
Γιατί είναι απαραίτητη;
- Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων
- Προστατευτική δράση κατά της αθηρωμάτωσης
- Εξισορρόπηση της χοληστερόλης
- Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, πρόληψη εμφραγμάτων
- Ενισχύει τη μνήμη στους ηλικιωμένους
- Βοηθά την αποθήκευση βιταμίνης Α
- Αντιγήρανση και επανόρθωση του δέρματος
Σε ποια τρόφιμα περιέχεται;
- Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) και σπόρια
- Ελαιόλαδο, ταχίνι και σησαμέλαιο
- Βρώμη, σίκαλη, ολικής άλεσης σιτάρι και καστανό ρύζι.
- Σπανάκι, σπαράγγια, αβοκάντο, αρακάς, ρεβίθια, καρότα, ντομάτες, γλυκοπατάτες, μπανάνες, μούρα, ακτινίδια
- Βούτυρο, σολομός, μοσχαρίσιο κρέας, κρόκος αυγού
Αποφύγετε τη λήψη συμπληρωμάτων. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή, αποθηκεύεται στο σώμα μας όταν τη λαμβάνουμε σε περίσσεια. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη ή καθημερινή της πρόσληψη.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα smoothie πλούσιο σε βιταμίνη Ε:
Στο μπλέντερ αναμίξτε για 20’ σπανάκι, μούρα ή βατόμουρα, αβοκάντο, αχλάδι, ηλιόσπορους και νερό.
Συνδεθείτε μαζι μας