Ρεβίθια

Γνωρίζατε ότι…

Η καλλιέργεια του ρεβιθιού πρωτοξεκίνησε στην Μέση Ανατολή πριν από το 7500 π.Χ. αλλά είναι αξιοπερίεργο πώς ο υπόλοιπος κόσμος μόλις τα τελευταία χρόνια ανακάλυψε την θρεπτική του αξία ώστε να κατονομαστεί υπερτροφή;

Τα ρεβίθια προσφέρουν μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων του μαγνησίου, της βιταμίνης Β6 και του σιδήρου, και ωφελούν την υγεία της καρδιάς και των οστών, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και δρουν ευεργετικά σε ασθένειες όπως ο διαβήτης και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου;

Τα ρεβίθια δεν παρέχουν πολλές θερμίδες, είναι καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης, κάτι που ενισχύει τον κορεσμό ακόμα και σε μικρές ποσότητες, οδηγώντας σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων στα γεύματα και σε διατήρηση του σωματικού βάρους;

Τα ρεβίθια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, οπότε ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα;

Χάρη στις πολλές φυτικές ίνες τους, βοηθούν στην πέψη και στην κίνηση του εντέρου, ενώ παράλληλα αυξάνουν τον αριθμό των υγιών βακτηρίων στο έντερο;

Βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών, όπως των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη τύπου ΙΙ;

Η χολίνη, το μαγνήσιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος που περιέχουν, βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου;

Τα ρεβίθια είναι οικονομικά και έχουν υπέροχη γεύση;

Είναι το κύριο συστατικό του χούμους και αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο κρέατος λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ω-3 λιπαρά οξέα και αρκετά μικροθρεπτικά συστατικά;

Eίναι εξαιρετική επιλογή για όσους δεν τρώνε ζωικά προϊόντα ή νηστεύουν;