Ρεβίθια

Γνωρίζατε ότι…

Ενώ τα ρεβίθια καταναλώνονται κατά βάση στη Μέση Ανατολή, το 70% της παγκόσμιας παραγωγής τους καλλιεργείται στην Ινδία;

Είναι από τα λιγότερο επιβαρυμένα τρόφιμα, επειδή δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου λίπασμα στην καλλιέργεια τους, ούτε και νερό;

Από τον 18ο αιώνα, σε αρκετές χώρες χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του καφέ;

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β6 και το φολικό οξύ;

Βοηθούν στη διατήρηση της καλής καρδιακής λειτουργίας, της οστικής υγείας, της αρτηριακής πίεσης και στη ρύθμιση του σακχάρου στους διαβητικούς;

Παρόλο που περιέχουν άμυλο, χάρη στη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από άλλα ανόργανα λαχανικά, όπως οι πατάτες;