Μέλι

Δεν βάζουμε ποτέ το μέλι στο ψυγείο; Αναμιγνύεται πιο ευκολα όταν θερμανθεί ελαφρώς;

Δεν χαλάει ποτέ, όμως πρέπει να φυλάσσεται σε καλά κλεισμένα δοχεία, ώστε να μην απορροφήσει υγρασία, η οποία προκαλεί ζύμωση;

Αν κρυσταλλώσει, μπορεί να ρευστοποιηθεί τοποθετώντας το δοχείο ανοιχτό σε ένα μπολ με ζεστό νερό;

Κατά την παρασκευή γλυκών μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι, σε αναλογία 2/3 έως 3/4 του φλιτζανιού μέλι ανά φλιτζάνι ζάχαρη, μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα των υγρών κατά 1/4 φλιτζανιού ανά φλιτζάνι μέλι που χρησιμοποιούμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και μειώνουμε τη θερμοκρασία ψησίματος κατά 25°C.

Ο χρόνος ψησίματος επηρεάζεται καθώς τα τρόφιμα ροδίζουν πιο γρήγορα όταν χρησιμοποιείται μέλι;

Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων;

Η κατανάλωση μη φιλτραρισμένου μελιού από παραγωγούς της περιοχής όπου κατοικούμε, σε ακτίνα 70 περίπου χιλιομέτρων, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αλλεργιών;

Οι μέλισσες συλλέγουν γύρη από φυτά στη συγκεκριμένη περιοχή, την ίδια γύρη που είναι ο ένοχη για πολλές αλλεργίες.

Μικρές δόσεις αυτής της γύρης έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα εμβόλια αλλεργίας, βοηθώντας το σώμα να χτίσει ανοσία.