Μαρούλι

Γνωρίζατε ότι…

το γαλακτώδες υγρό που εκκρίνουν οι βλαστοί του μαρουλιού, ονομάζεται lactucarium, το οποίο έχει ηρεμιστικές και αναλγητικές ιδιότητες, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου;

Δεν μπορεί να καταψυχθεί επειδή περιέχει νερό σε ποσοστό 95%;

Ο τύπος Ρωμάνα (Romaine) με λεία, ίσια και τραγανά φύλλα είναι ο πιο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, ενώ ο τύπος iceberg (που μοιάζει με λάχανο) περιέχει λιγότερα;

Είναι εξαιρετική πηγή καροτενοειδών (βιταμίνη Α), βιταμίνης Κ, φολικού οξέος και μολυβδαινίου, όπως και φυτικών ινών, μαγγανίου, καλίου, βιταμινών B και C, χαλκού, σιδήρου, ω-3 λιπαρών οξέων, φωσφόρου, χρωμίου, μαγνησίου, ασβεστίου;