Λάχανο

Γνωρίζατε ότι…

Το λάχανο είναι ένα από τα παλαιότερα λαχανικά που έχουν καλλιεργηθεί στον κόσμο;

Είναι ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, επειδή ψιλοκομμένο μπορεί να υποκαταστήσει το ρύζι ή τα ζυμαρικά στις συνταγές;

Είναι πλούσιο σε αντικαρκινικές ουσίες, σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C, K, Β, κάλιο και ασβέστιο;

Το ωμό και ελαφρώς μαγειρεμένο λάχανο είναι πολύ πιο θρεπτικό;

Βοηθά στην απώλεια βάρους τόσο επειδή παρέχει ελάχιστες θερμίδες (μόνο 22 θερμίδες ανά φλιτζάνι) , όσο και επειδή ενισχύει τον κορεσμό;

Μυρίζει άσχημα όταν αυξάνεται ο χρόνος μαγειρέματος, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ενώσεις θείου;

Για να αποφύγουμε τη δυσάρεστη μυρωδιά, είτε το τεμαχίζουμε, ώστε να μαγειρευτεί γρηγορότερα, είτε προσθέτουμε λίγο ξύδι για να εξουδετερωθεί το θείο;

Σύμφωνα με μελέτες, ένα φλιτζάνι χυμού λάχανου ημερησίως μπορεί βελτιώσει το έλκος στομάχου;

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε ένα ολόκληρο λάχανο σε δροσερό δωμάτιο ή στο ψυγείο για μήνες, ενώ αν το κόψουμε πρέπει να καλύψουμε μόνο την κομμένη πλευρά με διάφανη μεμβράνη κουζίνας και όχι με αλουμινόχαρτο;