Κρεμμύδι

Aν και το κρεμμύδι αποτελεί καθημερινά συστατικό των γευμάτων μας, δε γνωρίζουμε ότι περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που δρουν ευεργετικά για την υγεία μας.

Είναι αντικαρκινικό, αντιθρομβωτικό (προστατεύει από έμφραγμα, εγκεφαλικό), μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, είναι αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό. Περιέχει φυτικές ίνες και προβιοτικά, που προστατεύουν την εντερική χλωρίδα. Αυξάνει την οστική πυκνότητα. Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

Μπορούμε να το καταναλώσουμε ωμό ή να το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Προσοχή, για να διατηρήσει τις ευεργετικές του ιδιότητες το σοτάρουμε το πολύ για 5’, κατά προτίμηση σε νερό και όχι σε λάδι.