Καρύδια

Γνωρίζατε ότι…

Tα καρύδια είναι μια από τις παλαιότερες τροφές του ανθρώπου;

Έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από κάθε άλλο ξηρό καρπό, χάρη στη βιταμίνη Ε, τη μελατονίνη και τις φυτικές ενώσεις που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες είναι σε ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση στην φλούδα των καρυδιών;

Τα καρύδια έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων;

Η κατανάλωση καρυδιών ωφελεί την υγεία του παχέος εντέρου αυξάνοντας τα ευεργετικά βακτήριά του;

Η κατανάλωσή τους μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης, άρα και του σωματικού βάρους;

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαχείριση του διαβήτη τύπου ΙΙ, αφού μπορούν να βοηθήσουν και στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα;

Μελέτες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση 28 γρ. καρυδιών, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης; Αν και παρέχουν πολλές θερμίδες, τα καρύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, έλαια και φυτικές ενώσεις που ενισχύουν την καλή σωματική λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας;

Tα θρεπτικά συστατικά στα καρύδια, συμπεριλαμβανομένων των πολυακόρεστων λιπαρών, των πολυφαινολών και της βιταμίνης Ε, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της οξειδωτικής βλάβης και της φλεγμονής στον εγκέφαλο, άρα μειώνουν τις πιθανότητες για νόσο του Αλτσχάιμερ;