Καρότα

Γνωρίζατε ότι…

Το πρώτο καλλιεργημένο καρότο καταγράφηκε στο Αφγανιστάν γύρω στο 900 μ.Χ.;

Ότι υπάρχουν καρότα σε πολλά χρώματα, όπως λευκό, κίτρινο και μοβ;

Ότι τα πορτοκαλί που γνωρίζουμε, έχουν δημιουργηθεί μετά από μια φυσική γενετική μετάλλαξη των μοβ καρότων, των οποίων ο πυρήνας είναι πορτοκαλί;

Ότι καταναλώνοντας ωμά καρότα απορροφούμε μόνο το 3% της β-καροτίνης, ενώ αν τα καταναλώσουμε μαγειρεμένα το 40%;

Ότι η β-καροτίνη μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α η οποία βοηθάει στην όραση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την υγιή επιδερμίδα;

Ότι περιέχουν τεσσάρων ειδών σάκχαρα – σακχαρόζη, γλυκόζη, ξυλόζη και φρουκτόζη, αλλά πολύ λίγο άμυλο κι έτσι μπορείτε να έχετε κάτι γευστικό χωρίς πολλές θερμίδες;