Γλυκοπατάτα

Γνωρίζατε ότι…

Η γλυκοπατάτα κατάγεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, από όπου την έφερε στην Ευρώπη ο Χριστόφορος Κολόμβος;

Είναι πλούσια πηγή πηγή β-καροτίνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού, το οποίο στο σώμα μας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου και παρέχει προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις;

Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη σύσταση των οστών και τη λειτουργία των οφθαλμών.

Μια μεγάλη γλυκοπατάτα περιέχει περισσότερο από το 100% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης αυτής της βιταμίνης και όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα της, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση β-καροτίνης;

Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης μια καλή πηγή πολλών μετάλλων και βιταμινών, όπως η βιταμίνη Β6 που ενισχύει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος;

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, επομένως και θερμίδων, οπότε συστήνεται η κατανάλωσή τους με μέτρο;