Φασόλια

Γνωρίζατε ότι…

Όσο πιο σκούρο χρώμα έχουν τα φασόλια, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των αντιοξειδωτικών που περιέχουν;

Τα μαύρα φασόλια, περιέχουν 40 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα άσπρα;

Οι υδατάνθρακες των φασολιών έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος;

Οι διαβητικοί τύπου ΙΙ έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τη χρήση ινσουλίνης καταναλώνοντας συχνότερα όσπρια;

Η κατανάλωση φασολιών αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού κατά 30%, με αποτέλεσμα τη πρόσληψη μικρότερης ποσότητας τροφής, κι έτσι τη μείωση του σωματικού λίπους, ακόμη και χωρίς τη μείωση των συνολικών ημερήσιων θερμίδων.

Τα φασόλια είναι η πλέον συμπυκνωμένη πηγή φυτικής πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί το 6 με 11% του βάρους των μαγειρεμένων φασολιών;

Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχείων όπως σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο;