Αμύγδαλα

Γνωρίζατε ότι…

Eνώ η καταγωγή της αμυγδαλιάς είναι από τη Συρία και το Ισραήλ, πρώτη φορά καλλιεργήθηκε οργανωμένα στην Αρχαία Ελλάδα, γι’ αυτό οι Ρωμαίοι την ανέφεραν ως ελληνική;

Τα αμύγδαλα δεν είναι καρποί αλλά σπόροι; Αν και η ποικιλία αμυγδάλων Nonpareil είναι αναγνωρισμένη ως η καλύτερη από τις υπόλοιπες επτά, όλες έχουν κοινό θρεπτικό προφίλ;

Τα αμύγδαλα επειδή επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και των υδατανθράκων, όταν καταναλώνονται το πρωί, μπορούν να ρυθμίσουν το σάκχαρο;

Mια χούφτα αμύγδαλα αποδίδουν περίπου 160 θερμίδες;

Περιέχουν επίσης περισσότερο ασβέστιο από κάθε άλλο ξηρό καρπό, καθώς και 9 gr μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, 6 gr πρωτεΐνης και 3,5 gr φυτικών ινών;